Toerrit MC Flardinga 22-4-2018

Door Bert Lankester

In totaal waren er 11 deelnemers aan deze rit. Tevoren werd door Henk Lentink een appje verspreid waarin hij voorstelde om de aanvang te vervroegen naar 09.00 uur. Zeker gelet op de weersomstandigheden leek dit geen gek idee. Helaas zijn er een aantal clubleden die niet op de “noodapp” zitten. Deze zullen waarschijnlijk om 10.00 uur bij het vertrekpunt hebben gestaan met een aantal vraagtekens. Jammer.

De rit ging vanaf Gorinchem door het prachtige Brabantse Land. Veel landerijen, bossen en merengebieden. Het nadeel van een uurtje eerder weg is wel, dat de koffietenten nog niet open zijn. Als ik het goed heb, werd er ergens in Oirschot koffie gedronken samen met een grote delegatie oldtimers, personenauto’s, merk Volvo, waaronder enkele speciale uitgaven. Na de koffie met ging het door naar de lunch. Dit was circa 12.00 uur. De Eksterhoeve had zojuist de deuren geopend en de kok stond paraat. Genieten van overheerlijke pannenkoeken (en kroketten).

Jammer dat er toch weer enkele weg- en spooropbrekingen waren. Vooral die afgesloten spoorweg overgang was lastig, maar niet onoverkomelijk. Gewoon even omrijden. Ook moest er op sommige aansluitende wegen even worden gekluund, maar dat was weer een goede balansoefening. Toch misschien de route tevoren nog een keer voorrijden om dergelijke “ongemakken” te voorkomen.

Aan Henk Lentink werd gevraagd als leider van de rit voor zijn rekening te nemen. Dat ging gewoon goed, met Frank Jos en André als achtervang was er geen vuiltje aan de lucht. Behalve de drie spetters regen dan.