EINDEJAARS QUIZ (door Peet van Konijnenburg)

De befaamde quizavond bij de mc Flardinga

Traditiegetrouw wordt er altijd in de maand december bij MC Flardinga een quizavond gehouden. Frank Jos duikt dan diep in zijn brein en googelt zich een ongeluk om er weer iets moois van te maken. Dit jaar zou het over de algemene kennis gaan en kennelijk dacht hij dat het IQ-gehalte van de leden wel in orde zou zijn. Deze keer zou het een soort koppelquiz worden, dus twee weten meer dan een.

Derhalve op woensdag 13 december was het zo ver en was er door het bestuur en de pr-man kennis gegeven om vooral toch maar te komen. Dat deed men in het verleden ook, maar ik zie toch vaak de bekende gezichten, die er bijna altijd zijn, verstek laten gaan. Misschien denken zij, dat zij door het ijs zouden kunnen zakken en de hoon van hun mede-leden over zich heen zullen krijgen. Zij missen in ieder geval een leuke avond en niemand doet gek als iemand een vraag niet weet.

Maar…die avond was het takkenweer en was de opkomst toch wat aan de magere kant, ongeveer 20-22 man/vrouw. Er was gevraagd om support van het thuisfront en Bert Lankester had zijn vrouw Joke meegenomen, kennelijk in de hoop dat het koppelgemiddelde omhoog zou gaan.

Koppels werden gevormd en Frank Jos liet de deelnemers uitzwermen in de kantine van de vtv Zuidbuurt, zodat er niet gespiekt of overlegd kon worden. Telefoons moesten uit en mochten niet ter hand worden genomen, op straffe van executie ter plekke. Har Buynsters en ik vormden een koppel en hoopten het er het beste van te maken.

De quiz bestond uit 56 vragen en hadden een hoog “van hoe-kom-je-daar-nou-weer-op” gehalte.

We moesten een vraag aanvullen met een antwoord. De eerste vraag was over de grote meren op de grens tussen Canada en Amerika, vier namen van meren werden gegeven en wat was dan het vijfde meer? Dat bleek Lake Michigan te zijn. Vragen over planeten, over de naam van een zangeres van de Spice Girls, over de namen uit de film van Harry Potter, over strijkinstrumenten, over de namen van filmacteurs die James Bond hebben gespeeld. Je kent ze allemaal, alleen die ene (George Lazenby) daar kon je niet opkomen, namen van de Space Shuttles, ja de makkelijke, die ken je wel, maar die laatste.

Namen van rivieren werden opgesomd, maar die ene? Bleken de namen van de langste rivieren per continent te zijn en de laatste was dan de Gele Rivier in China. In ieder geval waren er vragen bij die de nodige hoofdbrekens bezorgden bij de deelnemers.

Ondertussen liep Frank Jos als een strenge schoolmeester door de zaal en ik kon een soort masochistische glimlach op zijn gezicht ontdekken, hij genoot duidelijk van de (on-)wetendheid bij zijn discipelen, die duidelijk lieten horen dat zij dergelijke vragen niet hadden verwacht. Ik zelf had meer kennis uit de kranten of journaals, politiek of sport verwacht, maar sommige vragen waren voor mij abracadabra.

Tijdens het oplossen van de vragen werden er snacks (bitterballen-kaas-worst) door het barpersoneel rondgebracht en dat ging er wel in.

Het sluitstuk bestond over een zestal rekensommen en aangezien rekenen nooit mijn sterkste kant is geweest, moest ik mijn lot in de handen van Har leggen, die daar meer kaas van had gegeten. Zijn manier van denken leidde tot uitkomsten, die uiteindelijk bij de meeste van die vragen tot een goed antwoord hadden geleid.

Na ruim een uur maakte Frank Jos een eind aan ons geworstel en werden de blaadjes met de antwoorden opgehaald. Daarna liep hij nog even de vragen en de antwoorden door en hoorde je regelmatig gesteun, gelach en gezucht, dat je nou net niet op dat antwoord was gekomen, terwijl het antwoord op de punt van je tong had gelegen.

Volgens Har hadden wij rond de 28 vragen goed beantwoord en Bert en Joke zouden er 27 goed hebben gehad.

Winnaars

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 13 januari 2018 is de uitslag van de quiz bekend gemaakt en de eerste prijs ging naar het winnend koppel Peet van Konijnenburg en Har Buynsters die ieder uit handen van onze quizmaster Frank Jos een passend boek mochten ontvangen.

Beste wensen en Nieuwjaarsreceptie

Het bestuur wenst alle leden en sponsoren een gezond voorspoedig en veilig 2018.

UITNODIGING NIEUWJAARSRECEPTIE MC FLARDINGA

De eerstvolgende clubavond en tevens onze MC Flardinga Nieuwjaarsreceptie vindt plaats  op woensdag, 10 januari 2018 vanaf 20.30 uur.

Jullie zijn van harte welkom en neem eventuele partner mee zodat we onder het genot van een hapje en een drankje kunnen proosten op een mooi motortoerjaar.

Het bestuur van MC Flardinga

NB

Parkeren is tegenwoordig niet meer mogelijk langs de Marathonweg. Daarom een tip om te parkeren nabij het Revalidatiecentrum Marnix aan de Marnixlaan 5, 3132 PL Vlaardingen. Doorrijden tot einde van het terrein en daar de auto parkeren. Daarna het pad aflopen en de Marathonweg oversteken om via de Zuidbuurtseweg naar ons clubhuis te lopen.

Quizavond

Beste leden ,

13 december 2017 hebben we weer onze jaarlijkse quizavond onder deskundig leiding van Frank-Jos.

Het recept is eenvoudig , 40 vragen , 40 antwoorden (a,b,c,d,) , over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Winnaar krijg alle eer.

Tot ….. 13 december, de quizmaster FJ.

McFlardinga weekend 2018

Beste leden en introducés:

In 2018 staat er weer een McFlardinga weekend op de kalender, van 30-aug-2018 t/m 2-Sep-2018.  We gaan dan rijden in de Eifel en Luxemburg en verblijven in het Fünfmädelhaus te Lambertsberg (D).

De inschrijftermijn is nog niet gesloten in totaal hebben 32 deelnemers al ingeschreven voor het 10e McFlardinga weekend.

De toercommissie (Peter)

 

 

 

Welkom op de website van McFlardinga

Deze website is nog in aanbouw , dus graag uw begrip als er informatie niet op de juiste pagina staat of als er een verwijzing niet werkt.

De komende maanden wordt de site verder aangepast, door en voor de leden van McFardinga.

mvg SiteBeheer MCFlardinga